Inhoud

To Be maakt muziek over hartservaringen, zielenroerselen en maatschappelijke, spirituele en universele bewustzijnsontwikkelingen.

Hun eerste albums waren met name geïnspireerd door hun eigen proces en alle uitdagingen die daarin lagen besloten.  Qua muzikale arrangementen varieerde dat van traditionele bandbezetting tot een geheel orkestrale aanpak. 

De muziek die door To Be sinds 2022 wordt uitgebracht, is gericht op het grotere plaatje en het openen van het hart om de uitdagingen van deze tijd van binnenuit het hoofd te bieden. De arrangementen zijn meditatiever van karakter, maar wel afgewisseld met de stevigheid die de verbinding met de aarde van ons vraagt.

Compositie en Tekst

De songs en soundscapes van To Be worden gecomponeerd en gearrangeerd door singer/songwriter Paul Rosenboom en componist/pianist Jan Willem Hoekstra op tekst van zangeres/tekstschrijfster Carla van der Veldt.

Alle muziek van To Be wordt geproduceerd in hartsfrequentie 432 Hz.

Code Hart

De muziek van CODE HART komt in de loop van het seizoen beschikbaar op de streaming kanalen. 

Beluister hier alvast twee fragmenten:

Albums

Van de eerder uitgegeven muziek van To Be zijn alleen de albums: Het Antwoord, Vleugels om te landen en Samen nog verkrijgbaar, en wel na afloop van de concerten.

Het Antwoord

Het Antwoord is het eerste album dat door To Be werd geproduceerd. Een album dat door velen als liefdevol en troostrijk wordt ervaren. Wie behoefte heeft aan een arm om zich heen, zij het in verband met het loslaten van een kind, een geliefde, een relatie, een baan of een gewoonte… zal aan dit album veel genoegen beleven. De titelsong Het Antwoord zegt het al: je hoeft niets meer te zijn dan wie je bent.

Vleugels om te landen

Vleugels om te landen is een prachtige aaneenschakeling van door To Be geschreven Nederlandstalige songs die de luisteraar meenemen in een ervaring van het thuiskomen bij zichzelf. Hoe zou het zijn als je je hart zou openstellen… durf je jezelf kwetsbaar op te stellen…… eerlijk te zijn tegen jezelf…. word je geaccepteerd als je jezelf laat zien… durf je ja te zeggen tegen alles wat is… je over te geven… je door het leven te laten dragen… zodat je vleugels krijgt om te landen in jezelf.

Samen

In november 2010 vond de release plaats van het vierde album van To Be, getiteld Samen. Composities van Paul op tekst van Carla, afgewisseld met eigen Nederlandstalige bewerkingen van nummers als Nights in white satin, Halleluja, Come what may uit de film Moulin Rouge en Gabriela’s Song uit de film As it is in Heaven. Aan dit album werkte o.a. mee gitarist Jan Akkerman.